Onze groep

We zijn een actieve waterscoutingvereniging met een eigen wachtschip, De Rola. Onze thuisbasis is het Wilhelminakanaal in Oosterhout.

Naast de uitgangspunten van scouting en het leren zeilen, vinden wij het belangrijk onze jeugdleden ook te betrekken bij maatschappelijke activiteiten.

Zo zorgen we dat Sinterklaas elk jaar weer voet aan wal kan zetten in Oosterhout, helpen we de Oranjevereniging op Koningsdag, helpen we de rotary bij de Santarun, verzorgen we een jaarlijks terugkerend uitwisselingsprogramma met verstandelijk beperkten en collecteren we voor de landelijke Jantje Beton acties.

Bij onze vereniging is iedereen welkom. We maken geen onderscheid tussen jongens of meiden en/of speciaal of regulier onderwijs. Wij willen dat iedereen ervaart hoe fijn het is met elkaar op en rond het water actief te zijn. We proberen de kinderen daarbij respect en waardering bij te brengen voor elkaar en elkaars kwaliteiten en daarnaast respect te hebben voor de natuur.

De enige voorwaarde om lid te kunnen worden van onze vereniging is in het bezit zijn van zwemdiploma A en B. Gezien de vele activiteiten op en rond het water echt noodzakelijk.

Kom je een keer kijken? Elke zaterdag zijn we van 10:00 uur tot 17:00 uur aanwezig.

Tot dan!